• Nowy

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

145,53 zł
Brutto

AutorzyHenryk GertigJuliusz Przysławski

ISBN978-83-200-3603-9

Rok wydania2015

Strony468

Fragment

Językipolski

Nr produktuABC5E54FEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 145 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 145 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,45 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

TematykaMedycyna

AutorzyHenryk GertigJuliusz Przysławski

WydawnictwoPZWL

Rok wydania2015

ISBN978-83-200-3603-9

ABC5E54FEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-200-3603-9