• Nowy

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

45,57 zł
Brutto

ISBN978-83-01-19506-9

Rok wydania2017

Strony114

Fragment

Językipolski

Nr produktu5F09A408EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 45 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 45 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,45 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli. Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

TematykaBiologia Przyroda

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2017

ISBN978-83-01-19506-9

5F09A408EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-01-19506-9