• Nowy

Kodeks smakosza

0,00 zł
Brutto

AutorzyHorace-Napoléon RaissonTomasz Stróżyński

ISBN978-83-8325-080-9

Rok wydania2024

Strony252

Fragment

Językipolski

Nr produktu08A2615CEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go z przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.

TematykaHumor Satyra

AutorzyHorace-Napoléon RaissonTomasz Stróżyński

TłumaczKrystyna Belaid

WydawnictwoSłowo/Obraz Terytoria

Rok wydania2024

ISBN978-83-8325-080-9

08A2615CEB