• Nowy

Jak czytać i rozumieć etykiety

27,78 zł
Brutto

AutorzyMagdalena Jarzynka-JendrzejewskaEwa Sypnik-Pogorzelska

ISBN978-83-7773-421-6

Rok wydania2024

Strony128

Fragment

Językipolski

Nr produktu45EAEAF8EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 27 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 27 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,27 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier? Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także – a może przede wszystkim – informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. Z książki dowiesz się: • jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, • jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności, • jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować. Znajdziesz tu także przepisy na podstawowe produkty takie jak masło, jogurt, twaróg czy pieczywo, które możesz przygotować w domu bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków. Dietosfera to poradnia dietetyczna działająca od 2007 roku. Jej założycielki – Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska – są dyplomowanymi dietetyczkami. Zajmują się też edukacją żywieniową – prowadzą warsztaty i wykłady dla firm, szkół, przedszkoli, angażują się w kampanie edukacyjne i występują w mediach jako ekspertki.

TematykaKuchnia

AutorzyMagdalena Jarzynka-JendrzejewskaEwa Sypnik-Pogorzelska

WydawnictwoRM

Rok wydania2024

ISBN978-83-7773-421-6

45EAEAF8EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-7773-421-6