• Nowy

Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania

31,23 zł
Brutto

AutorzyAleksandra Kowalska

ISBN978-83-227-9202-5

Rok wydania2019

Strony300

Języki

Nr produktu10E51A23EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 31 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 31 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,31 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany. [Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza]

TematykaEkonomia Biznes

AutorzyAleksandra Kowalska

WydawnictwoUMCS

Rok wydania2019

ISBN978-83-227-9202-5

10E51A23EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-227-9202-5