• Nowy

Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka.

0,00 zł
Brutto

AutorzyPraca zbiorowa

ISBN978-83-8237-098-0

Rok wydania2022

Strony160

Fragment

Językipolski

Nr produktuB07F2588EB

ZabezpieczenieDL-nodrm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano implikacje ekonomiczne i środowiskowe strat i marnowania żywności oraz rozwiązania prawne mające zapobiegać marnowaniu żywności. Z kolei w trzecim odniesiono się do postaw konsumentów, społecznych kosztów marnowania żywności oraz działalności organizacji pozarządowych w tym zakresie. To kompleksowe podejście umożliwia wieloaspektowe rozpracowanie tematu, tak że każdy z ocenianych rozdziałów mógłby stanowić wyodrębnioną całość, przy czym każdy z nich dotyczy i jest ściśle powiązany z ogólną tematyką opracowania.

TematykaEkologia Ochrona środowiska

AutorzyPraca zbiorowa

WydawnictwoSzkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

Rok wydania2022

ISBN978-83-8237-098-0

B07F2588EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-8237-098-0