• Nowy

Analiza i ocena jakości żywności

29,74 zł
Brutto

AutorzyPraca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka

ISBN978-83-8237-138-3

Rok wydania2022

Strony329

Fragment

Języki

Nr produktuAC593BD2EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 29 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 29 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,29 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości żywności niezbędna. W książce omówiono m.in.: podstawy zapewnienia jakości wyników badań laboratoryjnych, kwestie pobierania próbek i ich przygotowania do analizy, metody analizy niektórych własności fizycznych (np. gęstości, barwy), techniki chromatograficzne i spektroskopowe, metody analizy zawartości poszczególnych grup składników żywności, metody badań właściwości żywności – przeciwutleniających i sensorycznych. Przedstawiono w niej również szczegółowe opisy metod badania składników żywności oraz wyznaczania jej właściwości fizykochemicznych, a także dane pozwalające na interpretację uzyskanych wyników. Publikacja jest przeznaczona dla studentów realizujących zajęcia na różnych kierunkach związanych z żywnością, ale może być pomocną lekturą dla pracowników branży spożywczej i urzędowej kontroli żywności, a zwłaszcza pracowników laboratoriów.

TematykaBiologia Przyroda

AutorzyPraca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka

WydawnictwoSzkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

Rok wydania2022

ISBN978-83-8237-138-3

AC593BD2EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-8237-138-3