• Nowy

Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej

92,22 zł
Brutto

AutorzyPiotr Ślęzak

ISBN978-83-8286-544-8

Rok wydania2022

Strony324

Językipolski

Nr produktu83EC70A2EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 92 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 92 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,92 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: – oznaczenia jakościowe kulinariów; – wynalazki kulinarne; – znaki towarowe w obszarze kulinariów; – możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy. Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.

TematykaPrawo Książki dla praktyków

AutorzyPiotr Ślęzak

WydawnictwoWolters Kluwer

Rok wydania2022

ISBN978-83-8286-544-8

83EC70A2EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-8286-544-8