• Nowy

Zrównoważona produkcja trzody chlewnej w systemie wolnowybiegowym

0,00 zł
Brutto

AutorzyMonika GębskaAnna GrontkowskaAnna RekielMarcin Sońta

ISBN978-83-8237-107-9

Rok wydania2022

Strony179

Fragment

Języki

Nr produktu4BE4E4F0EB

ZabezpieczenieDL-nodrm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Chów świń w systemie wolnowybiegowym jest współczesną coraz popularniejszą alternatywą produkcji intensywnej, wielowektorowej. Obecnie konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na to czy mięso pozyskiwane jest od zwierząt utrzymywanych w warunkach dobrostanu, pochodzących z produkcji zrównoważonej. W tym duchu autorzy przedstawili zasady produkcji wolnowybiegowej, omawiając szczegółowo warunki utrzymania świń, ich żywienie, zagospodarowanie terenu, zasady bioasekuracji zapewniające bezpieczeństwo sanitarne, rasy świń predysponowane do tego typu produkcji, behawior świń jako podstawowy wskaźnik dobrostanu, czynniki determinujące jakość pozyskiwanego mięsa oraz zagrożenia dla środowiska. Monografię autorzy wzbogacili o przedstawienie wyników swoich badań z tego zakresu.

TematykaEkonomia Biznes

AutorzyMonika GębskaAnna GrontkowskaAnna RekielMarcin Sońta

WydawnictwoSzkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

Rok wydania2022

ISBN978-83-8237-107-9

4BE4E4F0EB