• Nowy

Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna

39,90 zł
Brutto

AutorzyTamara SztymaMagdalena Maślak

ISBN978-83-961931-7-9

Rok wydania2022

Strony224

Językipolski

Nr produktu97C833B5EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 39 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 39 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,39 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Kultura kulinarna – jedzenie i sposób jego przyrządzania – jest do dziś bardzo istotnym elementem tożsamości żydowskiej: umacnia poczucie przynależenia do wspólnoty, jednocześnie też stanowi o odrębności Żydów. Kuchnia żydowska, kształtowana na przestrzeni tysiącleci w różnych lokalizacjach geograficznych, jest bardzo różnorodna. Publikacja, która towarzyszy wystawie „Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna”, jest więc zarówno opowieścią o żydowskim jedzeniu, jak i o żydowskiej religii, kulturze i historii. W książce zamieszczonych zostało też 14 przepisów na najbardziej znane dania aszkenazyjskie i sefardyjskie.

TematykaHistoria Archeologia

AutorzyTamara SztymaMagdalena Maślak

WydawnictwoPOLIN

Rok wydania2022

ISBN978-83-961931-7-9

97C833B5EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-961931-7-9