• Nowy

Chemia w pożywieniu. Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

32,64 zł
Brutto
Dzięki publikacji Wydawnictwa Vital, nauczysz się czytać etykiety produktów, by uniknąć chemii w pożywieniu. Unikniesz sztucznych dodatków, barwników i polepszaczy smaku, które wywołują stany zapalne,

AutorzyHans-Ulrich Grimm

ISBN978-83-8168-962-5

Rok wydania2021

Strony356

Fragment

Językipolski

Nr produktu3FD699CEEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 32 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 32 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,32 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Starasz się zdrowo odżywiać. Czytasz etykiety i skład produktów? Czy jednak wiesz co oznaczają wszystkie E-? Czym jest skrobia modyfikowana? Co to jest maltodekstryna i czy szkodzi? Autor ujawnia szokującą prawdę o chemii w jedzeniu oraz skutkach nadmiernego spożywania barwników spożywczych, sztucznych dodatków i polepszaczy smaku. Chemia w w diecie zwiększa ryzyko nowotworów, sprzyja też powstawaniu chorób układu krążenia i trawiennego, alergii i stanów zapalnych. Z książki dowiesz się jakie choroby wywołuje Cola Light i aspartam. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci. Książka zawiera też szczegółową listę chemicznych dodatków, wraz z produktami i skutkami dla organizmu. Od teraz będziesz wiedział jak uniknąć chemii w jedzeniu.

TematykaKuchnia

AutorzyHans-Ulrich Grimm

WydawnictwoVital

Rok wydania2021

ISBN978-83-8168-962-5

3FD699CEEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-8168-962-5