• Nowy

Białka mięśniowe jako wskaźniki jakości mięsa wieprzowego wychładzanego ze zróżnicowaną szybkością oraz mięsa bydła z wadą DFD

0,00 zł
Brutto

AutorzyBeata Mikołajczak

ISBN978-83-7160-997-8

Rok wydania2021

Strony149

Języki

Nr produktu5BB15647EB

ZabezpieczenieDL-nodrm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Białka odzwierciedlają obraz zmian, jakim podlegają mięśnie w procesie konwersji w mięso podczas dojrzewania poubojowego i zależą od tempa przemian poubojowych determinowanych procesem wychładzania oraz występowaniem odchylenia jakościowego DFD. Celem pracy była analiza białek mięśniowych jako potencjalnych wskaźników jakości, ze szczególnym uwzględnieniem wodochłonności i kruchości mięsa wieprzowego wychładzanego ze zróżnicowaną szybkością oraz mięsa bydła z wadą DFD.

TematykaBiologia Przyroda

AutorzyBeata Mikołajczak

WydawnictwoWydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Rok wydania2021

ISBN978-83-7160-997-8

5BB15647EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-7160-997-8