• Nowy

Żywienie w chorobach kostno-stawowych

0,00 zł
Brutto

AutorzyZofia Wieczorek-Chełmińska

ISBN978-83-200-6557-2

Rok wydania2011

Strony184

Fragment

Języki

Nr produktu8398C07CEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba Czytelników przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie. W przekazywanej książce znajdziecie Państwo propozycje posiłków godnych polecenia w przypadku dolegliwości kości i stawów. W książce omówiono zapotrzebowanie organizmu na energię i składniki odżywcze, przedstawiono charakterystykę produktów spożywczych, w tym żywności modyfikowanej genetycznie, ważniejsze choroby układu kostno-stawowego oraz rolę wolnych rodników w ich powstawaniu. Znaczną część książki Autorka poświęca zagadnieniom zasad żywienia w chorobach układu kostnego i w otyłości oraz profilaktyce tych stanów.

TematykaMedycyna

AutorzyZofia Wieczorek-Chełmińska

WydawnictwoPZWL

Rok wydania2011

ISBN978-83-200-6557-2

8398C07CEB