• Nowy

Odroczony rozrost. Technologia w piekarni

0,00 zł
Brutto

ISBN978-83-01-18003-4

Rok wydania2014

Strony176

Fragment

Językipolski

Nr produktuC52B1960EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Klienci oczekują świeżych bułeczek bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?
Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni oraz technologom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: – technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na przesunięcie momentu wypieku o kilka lub kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; – procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe ich przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.
W książce można znaleźć: – podstawy teoretyczne; – przykłady instalacji i omówienie obsługi urządzeń; – cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów; – porady, na co trzeba zwrócić uwagę, planując rozbudowę zakładu lub założenie sklepu firmowego.

TematykaTechnika

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2014

ISBN978-83-01-18003-4

C52B1960EB