• Nowy

Enzymy w technologii spożywczej

0,00 zł
Brutto

ISBN978-83-01-19044-6

Rok wydania2016

Strony480

Fragment

Językipolski

Nr produktu3EECC9FDEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje nowych technologii, które rozwiążą dotychczasowe problemy technologiczne - zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej jakości produktu. Pożądaną cechą nowych technologii jest niski nakład inwestycyjny i w miarę nieskomplikowane operacje jednostkowe. Wykorzystanie enzymów w przemyśle spożywczym to realna szansa do zrealizowania tych warunków. Najważniejsze korzyści płynące z zastosowania enzymów to: • przyspieszenie procesów technologicznych, • możliwość uruchomienia produkcji nowych asortymentów żywności (w tym żywności funkcjonalnej), • podniesienie jakości i atrakcyjności oraz wydłużenie trwałości produktów żywnościowych, • możliwość zwiększenia wydajności tradycyjnie stosowanych surowców i zmniejszenie kosztów produkcji. W publikacji znajdziemy informacje na temat zastosowania enzymów w wielu gałęziach przemysłu spożywczego: - mleczarstwie - piekarnictwie - piwowarstwie - przetwórstwie ryb - przetwórstwie owoców i warzyw - przetwórstwie mięsa

TematykaBiologia Przyroda

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2016

ISBN978-83-01-19044-6

3EECC9FDEB