• Nowy

Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów

0,00 zł
Brutto

AutorzyMieczysław Kazimierz BłaszczykAgata Goryluk-Salmonowicz

ISBN978-83-01-20979-7

Rok wydania2020

Strony468

Fragment

Językipolski

Nr produktu2323A5BDEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Podręcznik Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów prezentuje zagadnienia związane z komercyjną eksploatacją bakterii, drożdży i grzybów strzępkowych w produkcji przemysłowej. Autorzy przedstawiają różne typy hodowli mikroorganizmów w celu pozyskania biomasy i/lub metabolitów. Omawiają enzymy produkowane w skali przemysłowej przez mikroorganizmy, mikrobiologiczną produkcję napojów alkoholowych, rozpuszczalników, kwasów organicznych, aminokwasów, antybiotyków, witamin i prowitamin, pigmentów, a także polimerów. Podręcznik ten jest adresowany do studentów biologii, mikrobiologii, biotechnologii studiów uniwersyteckich, biotechnologii i bioinżynierii procesowej studiów politechnicznych oraz doktorantów i wykładowców tego obszaru nauki.

TematykaBiologia Przyroda

AutorzyMieczysław Kazimierz BłaszczykAgata Goryluk-Salmonowicz

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2020

ISBN978-83-01-20979-7

2323A5BDEB