• Nowy

Zioła i przyprawy

0,00 zł
Brutto
Praktyczny poradnik, w którym znajdziesz popularne i najczęściej używane przyprawy i zioła – opis ich pochodzenia, smaku, aromatu, przydatność w kuchni, właściwości zdrowotne oraz przepisy kulinarne.

AutorzyAnna Smaza

ISBN978-83-7774-425-3

Rok wydania2011

Strony36

Fragment

Językipolski

Nr produktuF9B76972EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Zioła i przyprawy sprawiają, że potrawy zyskują niepowtarzalny smak oraz aromat, a często także niecodzienną barwę. Dania wyglądają i smakują lepiej oraz są zdrowsze i łatwiej przyswajalne przez organizm. W naszej książce przedstawiamy państwu kilkanaście najbardziej popularnych i najczęściej używanych przypraw oraz ziół. Opisujemy ich pochodzenie, smak, aromat, przydatność w czasie gotowania i pieczenia oraz właściwości zdrowotne. Do każdej przyprawy proponujemy przepis na danie, w którym zostaje ona użyta. Są to rozmaite potrawy: drób, ryby, warzywa, sałatki, zupy, ryż, przystawki, wypieki, desery. Z pewnością każdy znajdzie tu coś, co go zaciekawi i zainspiruje. Przy używaniu przypraw i ziół dozwolone są wszelkie eksperymenty, należy pamiętać jedynie o umiarze. Przykładowe przepisy: imbirowy łosoś, galaretka miętowo-cytrynowa, ciasteczka cynamonowe, kawa mokka z kardamonem, kminkowe pałeczki.

TematykaBiologia Przyroda

AutorzyAnna Smaza

WydawnictwoLiterat

Rok wydania2011

ISBN978-83-7774-425-3

Anna Smaza
F9B76972EB