• Nowy

Zakwas. Technologia w piekarni

83,05 zł
Brutto

ISBN978-83-01-18975-4

Rok wydania2015

Strony408

Fragment

Językipolski

Nr produktu0F12B55BEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 83 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 83 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,83 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: - prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, - zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, - możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, - kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych. Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

TematykaTechnika

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2015

ISBN978-83-01-18975-4

0F12B55BEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-01-18975-4