• Nowy

O sztuce kulinarnej

23,91 zł
Brutto

AutorzyApicjusz

ISBN978-83-231-6029-8

Rok wydania2024

Strony292

Językipolski

Nr produktu0D7575EBEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 23 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 23 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,23 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria, którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.

TematykaHistoria Archeologia

AutorzyApicjusz

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe UMK

Rok wydania2024

ISBN978-83-231-6029-8

Apicjusz
0D7575EBEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-231-6029-8