• Nowy

Technologia zbóż. Część 1. Ocena wartości technologicznej ziarna, przygotowanie do prze-miału i przemiał ziarna

8,98 zł
Brutto

AutorzyAnna SobczykJoanna Kaszuba

ISBN978-83-7996-193-1

Rok wydania2015

Strony76

Językipolski

Nr produktuB906A67BEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 8 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 8 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,08 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Podręcznik jest adresowany do studentów kierunków technologia żywności i żywienie człowieka oraz rolnictwo, jak również do rolników i producentów przetworów zbożowych. Materiał podręcznika został podzielony na trzy części. W pierwszej części przedstawiono podstawy teoretyczne m.in. wymagania jakościowe i zasady kwalifikacji ziarna do określonych działów przetwórstwa zbożowego oraz wybrane zagadnienia technologii przemiału przemysłowego. W części drugiej omówiono metody, a także maszyny i urządzenia przydatne w określaniu kierunku użytkowania i ocenie wartości przemiałowej ziarna zbóż z podaniem szczegółów wykonania tego typu analiz. Część trzecia obejmuje instrukcje do ćwiczeń do wykonania podczas zajęć dydaktycznych, uwagi co do ich organizacji oraz wytyczne dotyczące interpretacji wyników.

TematykaBiologia Przyroda

AutorzyAnna SobczykJoanna Kaszuba

WydawnictwoWydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego

Rok wydania2015

ISBN978-83-7996-193-1

Anna Sobczyk
B906A67BEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-7996-193-1