• Nowy

Ból trawienia. Dieta w chorobach przewodu pokarmowego

27,17 zł
Brutto

AutorzyJustyna Pardyka

ISBN978-83-8043-871-2

Rok wydania2022

Strony304

Fragment

Językipolski

Nr produktu04C260A4EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 27 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 27 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,27 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Gdy jedzenie boli… Czas działać! Jedzenie nie kojarzy Ci się z przyjemnością, ale raczej z bólem i przykrymi dolegliwościami? Zastanawiasz się nad kolejnymi kęsami: czy możesz sobie na nie pozwolić, czy też znowu opłacisz je biegunką, zgagą albo wzdęciami? Zdiagnozowano u Ciebie lub u kogoś bliskiego schorzenie przewodu pokarmowego i nie wiesz, jak dalej postępować? Czujesz się zagubiona po lekturze porad w internecie? To z myślą o Tobie powstała ta książka! Justyna Pardyka, dietetyczka omawia najczęstsze schorzenia przewodu pokarmowego, m.in.: refluks, wrzody żołądka i dwunastnicy, zapalenie żołądka, zespół jelita drażliwego, czy SIBO. Jakie są objawy? Jak powinna przebiegać diagnostyka i leczenie? Jaka jest najlepsza dieta? Wskazuje, na jakie składniki diety należy najbardziej zwrócić uwagę. Analizuje powszechnie znane diety pod kątem ich zastosowania w leczeniu schorzeń przewodu pokarmowego, a wśród nich: Dieta lekkostrawna Dieta ubogoresztkowa Dieta bez glutenu Dieta bez laktozy Dieta Cedars-Sinai Dieta low-FODMAP Dieta SCD Specyficzna dieta SIBO – protokół dr Siebecker Dieta GAPS – Gut And Psychology Syndrom – zespół psychologiczno-jelitowy Bi-Phasic Diet Dieta elementarna i półelementarna Dieta śródziemnomorska Dieta DASH Dieta fleksitariańska Wskazówkom towarzyszy kilkadziesiąt przepisów na przepyszne dania z czytelną informacją, w jakiej diecie mogą być wykorzystane. Jeśli do tej pory jedzenie kojarzyło Ci się głównie z bólem i cierpieniem, dzięki tej książce będziesz mógł odkryć radość i przyjemność, jaka z niego płynie. Justyna Pardyka - członkini Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Autorka bloga kulinarnego Kucharzyca.pl. Interesuje się zaburzeniami odżywiania, wpływem różnych diet na zdrowie człowieka, szczególnie w kontekście różnych trendów żywieniowych i poszukiwań „diety cud”. Zajmuje się również fotografią, zwłaszcza kulinarną. Jej działania można śledzić m.in. w mediach społecznościowych (@kucharzyca).

TematykaPoradniki

AutorzyJustyna Pardyka

WydawnictwoM

Rok wydania2022

ISBN978-83-8043-871-2

04C260A4EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-8043-871-2