• Nowy

Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej

0,00 zł
Brutto

ISBN978-83-7259-444-0

Rok wydania2024

Strony203

Fragment

Językipolski

Nr produktuE2FB6387EB

ZabezpieczenieDL-nodrm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Zrównoważona produkcja zwierzęca uwzględniająca stałe doskonalenie żywienia zwierząt to kompleksowe wyzwanie, którego rozwiązanie opiera się na współpracy sektora rolniczego, innowacyjnych technologiach w zakresie produkcji pasz i karm dla zwierząt oraz szeroko pojętej edukacji ekologicznej. Redukcja emisji gazów czy pierwiastków do środowiska, efektywne zarządzanie zasobami oraz działania w zakresie ochrony przyrody stanowią podstawę zrównoważonego rozwoju produkcji zwierzęcej. Podczas konferencji naukowej pt.: „Doskonalenie żywienia w zrównoważonej produkcji zwierzęcej” zorganizowanej na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie zaprezentowano aktualne naukowe osiągnięcia związane z problematyką żywienia zwierząt oraz odpowiedzi na wyzwania, które stawia krajowa i unijna gospodarka oraz światowe trendy badawczo-naukowe. Konferencja była okazją dokonania podsumowań dotychczasowych osiągnięć i działań, ale również pozwoliła uczestnikom spojrzeć w przyszłość, poszerzając ich naukowe i branżowe horyzonty. Wymiernym efektem tego naukowego wydarzenia jest niniejsza monografia naukowa, która jest mierzalnym przyczynkiem upowszechnienia aktualnej wiedzy oraz szeroko prowadzonych badań związanych z doskonaleniem żywienia zwierząt oraz gospodarką paszową, wpisujących się w ramy zrównoważonego rozwoju.

TematykaBiologia Przyroda

WydawnictwoUniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

Rok wydania2024

ISBN978-83-7259-444-0

E2FB6387EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-7259-444-0