• Nowy

Etos polskich przetwórców żywności

0,00 zł
Brutto

ISBN978-83-8090-227-5

Rok wydania2016

Strony256

Fragment

Językipolski

Nr produktu313518AFEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe. Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.

TematykaEkonomia Biznes

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe UKSW

Rok wydania2016

ISBN978-83-8090-227-5

313518AFEB