• Nowy

Potrawy z kartofli

0,00 zł
Brutto

AutorzyElżbieta Kiewnarska

ISBN978-83-7950-457-2

Rok wydania2014

Strony74

Fragment

Językipolski

Nr produktuD1E10965EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Poradnik kulinarny „Potrawy z kartofli” autorstwa Elżbiety Kiewnarskiej (publikującej w międzywojennej Polsce pod pseudonimem „Pani Elżbieta”) to jedna z wielu niezwykle wartościowych książek kucharskich. Poradnik ten zawiera 75 przepisów na zdrowe i łatwe do wykonania potrawy z kartofli. Są to: Kartofle w mundurach; kartofle gotowane; kartofle pieczone w łupinach; kartofle pieczone, obierane; kartofle nadziewane; kartofle nadziewane szynką; kartofle nadziewane zapiekane z serem; kartofle nadziewane grzybami; kartofle nadziewane mięsem; kartofle nadziewane wędzoną rybą; kartofle nadziewane śledziem; kartofle nadziewane pieczarkami; zwykła kartoflanka; zupa kartoflana z porami; kartoflanka na mleku; kartoflanka z pieczarkami; zwykłe kartofle przysmażane; kartofelki surowe smażone; kartofelki „lyonnaises”; kartofle ze słoniną; stare kartofle jak młode; bomby kartoflane; kartofelki drążone; kartofle smażone po francusku; kartofle z pieca; kartofle po czesku; kartofle „duchesse”; kartofle zapiekane z serem; krokietki kartoflane; „gnochi” włoskie; krokietki kartoflane — inaczej; kotlety kartoflane; kartofle ze śledziem; kartofle po włosku; kartofle po włosku — inaczej; kartofle zapiekane z grzybami; kartofle pod beszamelem; kartofle pod beszamelem — inaczej; kartofle zapiekane z rybą wędzoną; babka z surowych kartofli; kotlety kartoflane; kotlety kartoflane — inaczej; kotlety kartoflane „z duszą”; kotlety z kartofli i jaj; kotlety kartoflane z nadzieniem mięsnym; kasza puchowa; kasza kartoflana z makiem; puree kartoflane; kartofle tłuczone; wykwintne puree kartoflane; racuchy z surowych kartofli; racuchy z kartofli — inaczej; delikatne racuszki z surowych kartofli; racuszki niemieckie; kluski z surowych kartofli; kluski z surowych kartofli, zapiekane; kluski kartoflane; knedle kartoflane; knedle turyńgskie; knedle saskie; knedel czeski, w serwecie; pierogi z kartoflami; pierogi kartoflane — inaczej; kluski kartoflane, delikatniejsze; forszmak; suflet z kartofli; suflet kartoflany — inaczej; paszteciki kartoflane; pasztet z kartofli; torcik kartoflany z serem; słodkie placuszki kartoflane; sałata z kartofli z rzeżuchą; sałata kartoflana z pomidorami; sałata kartoflana — inaczej; sałata kartoflana z sosem majonezowym.

TematykaKuchnia

AutorzyElżbieta Kiewnarska

WydawnictwoArmoryka

Rok wydania2014

ISBN978-83-7950-457-2

D1E10965EB