• Nowy

Przetwory

0,00 zł
Brutto
Przepisy na pyszne domowe przetwory: dżemy, konfitury, przeciery, soki, kompoty, warzywa i owoce w occie, grzyby, warzywa pasteryzowane, kwaszone i kiszone, a także suszone grzyby, warzywa i owoce.

AutorzyMarzena StrzelczyńskaKarol Skwira

ISBN978-83-7774-577-9

Rok wydania2011

Strony32

Fragment

Językipolski

Nr produktu494F7189EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Koniec lata i jesień to doskonały czas na zrobienie smacznych przetworów. Owoce i warzywa są wtedy idealne, aby „zamknąć je” na zimę w słoikach i otworzyć w dowolnym momencie. Będą mogli państwo wówczas delektować się pysznymi konfiturami czy naleśnikami z marmoladą. W naszej książce nie zabraknie również przepisów na przetwory warzywne, grzyby oraz orzeźwiające soki, syropy i kompoty. Robiąc domowe przetwory, powinniśmy wybierać surowce o najwyższej jakości. Trzeba też odpowiednio przygotować słoiki lub butelki, do których trafi jedzenie, i nie zapominać o umiejętnym stosowaniu przypraw i innych dodatków niezbędnych do konserwacji. Przykładowe przepisy: sok jabłkowy z miętą, marynowane rydze, ogórki kwaszone, suszone owoce róży, papryka pasteryzowana, dżem jarzębinowy, marmolada jeżynowo-jabłkowa, konfitura agrestowa, kompot czereśniowy, gruszki w occie. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z rusztu i grilla, Potrawy z ziemniaków, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Surówki i sałatki.

TematykaHobby Rekreacja

AutorzyMarzena StrzelczyńskaKarol Skwira

WydawnictwoLiterat

Rok wydania2011

ISBN978-83-7774-577-9

494F7189EB