• Nowy

Chemia żywności Tom 1

87,22 zł
Brutto

ISBN978-83-01-19691-2

Rok wydania2017

Strony458

Fragment

Językipolski

Nr produktu5D773B82EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 87 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 87 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,87 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

TematykaChemia

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2017

ISBN978-83-01-19691-2

5D773B82EB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-01-19691-2