• Nowy

Chemia żywności Tom 2

87,22 zł
Brutto

ISBN978-83-01-19692-9

Rok wydania2017

Strony344

Fragment

Językipolski

Nr produktu8E394A1EEB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Kupując ten produkt możesz zebrać 87 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 87 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,87 zł .


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

TematykaChemia

WydawnictwoWydawnictwo Naukowe PWN

Rok wydania2017

ISBN978-83-01-19692-9

8E394A1EEB

Specyficzne kody

ISBN
978-83-01-19692-9