• Nowy

Kuchnia polska dla diabetyków

0,00 zł
Brutto

AutorzyDorota Drozd

ISBN978-83-7773-496-4

Rok wydania2015

Strony160

Fragment

Językipolski

Nr produktuECBEF9A3EB

ZabezpieczenieDL-ebwm

Format

redeem

Za ten produkt nie ma punktów lojalnościowych


local_shippingOtrzymasz nawet w ciągu 15 sekund

Ilość

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane. W książce znajdziesz: • przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje, • przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle, • propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia, • wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność, • porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2, • wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy. Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę. Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND.

TematykaKuchnia

AutorzyDorota Drozd

WydawnictwoRM

Rok wydania2015

ISBN978-83-7773-496-4

Dorota Drozd
ECBEF9A3EB